70 jaar Bergrakkers

Hiep hiep hoera!!

Beste Bergrakkers,

Dit jaar op 13 maart bestaat onze prachtige scouts 70 jaar én dat gaan we met zen allen vieren. Graag nodigen we jullie uit om dit samen met ons te vieren! Maar eerst… weet jij hoe de scouts ontstaan is?

In de jaren stillekes


In 1946 richtte de toenmalige onderpastoor van St.-Germanus Jos Vanhoubroeck een jeugdgroepje op: de Bergrakkers. Dit groepje
bestond uit misdienaars en Bergkrekels(zangertjes van het koor). Hun speelplaats was de Veemarkt, het oefenplein van de soldaten en het Martelarenplein. Drie jaar later sloten de Bergrakkers officieel aan bij de VVKS (devoorloper van S&G Vlaanderen). Al snel volgden tradities als beloften, het zomerkamp en het Rakkersblad. Vanaf 1957 breekt een nieuw tijdperk aan voor de Bergrakkers. Deken Pieter Verdroncken kocht de grond van het vroegere gasthuis in de Potterij. Dit terrein is na al die jaren nog steeds onze verzamelplaats voor al onze zaterdagse vergaderingen. De huidige lokalen werden gebouwd door de St. Germanusparochie in 1998 en nu dienst voor meerdere scoutsgroepen.Vandaag de dag zijn de Bergrakkers één van de grootste jeugdbewegingen van Tienen, waar jongeren zich elk week kunnen uitleven!

Feestelijkheden
Eén jubileum van 70 jaar kan je moeilijk zomaar laten passeren! Daarom organiseren we voor iedereen
een feestje!