Groepskamp 2020

Hieronder vindt u de opgenomen infosessie van 27 juni 2020.

Opgelet
Vanwege COVID-19 zullen enkele maatregelen volgen.

Alle leden kunnen in principe mee op kamp. Mocht er twijfel zijn om medische redenen, dan kan jullie huisarts hierover adviseren. Een update van de individuele medische steekkaart is voor iedereen een must! (Dit doen jullie zelf online via groepsadministratie)

Ons zomerkamp zal er in 2020 sowieso anders uitzien dan we gewend zijn. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een draaiboek voorzien met concrete richtlijnen om ons kamp praktisch en organisatorisch voor te bereiden.

De basismaatregelen zien er zo uit:

  • Elk kamp bestaat uit één of meerdere ‘bubbels’ van maximum 50 deelnemers (inclusief leiding). Binnen zo’n bubbel kunnen leden en leiding samenleven en spelen. Vooral met +12 jarigen onder elkaar beperken we nauw fysiek contact bij het spelen. Tussen de verschillende bubbels is er zo weinig mogelijk contact met elkaar en houden we afstand.
  • Wij gaan werken met vijf bubbels. Elke tak vormt een bubbel met zijn leiding en bijkomend is er een foerage bubbel die zal zorgen voor het winkelen en eten.
  • Omdat elke bubbel maar uit 50 personen mag bestaan, hebben we besloten om een stop te zetten op de inschrijvingen. In het slechtste geval gaan we dus moeten kijken naar de aanwezigheid doorheen het jaar om deze keuze te maken. We vinden dit ook heel erg jammer, maar het gaat helaas niet anders…
  • Elke bubbel is verplicht om de gegevens bij te houden van elk extern contact, hoe klein ook. Er is een duidelijke aanwezigheidslijst en een contactenlogboek waarin alles wordt genoteerd. Bijvoorbeeld wie wanneer en waar boodschappen deed.
  • Om zoveel mogelijk externe contacten te vermijden, schrappen we activiteiten zoals meerdaagse trektochten. Om die reden is ook bezoek op kamp niet toegestaan.
  • Deelnemers die vijf dagen of minder voor vertrek ziek worden, blijven thuis. Bij twijfel vragen we dat ouders de huisarts consulteren.
  • Wanneer iemand ziek wordt tijdens het kamp, is er een duidelijk stappenplan: onmiddellijke afzondering met 1 leid(st)er en ouders die hun zoon of dochter zo snel mogelijk komen ophalen.
  • We hanteren de verder gekende standaard richtlijnen zoals handhygiëne, reinigen van contactoppervlakken, zorgvuldige afwas en verplichte mondmaskers voor + 12 jarigen buiten de kampplaats (we vragen om mondmaskers van thuis uit mee te geven met je kind).

Een kampperiode werd vastgelegd op minimum 7 aaneensluitende dagen samen in een bubbel. Als het kamp korter duurt (bv. 5 dagen) moet je de resterende dagen (bv. 2 dagen) wachten voor je deel mag nemen aan een volgend jeugdkamp.

We zullen die richtlijnen strikt volgen. We vragen als leiding zowel begrip als vertrouwen. Aarzel niet om bij ons aan te kloppen met welke vraag of bekommernis dan ook. We begrijpen dat er zorgen kunnen zijn en zoeken graag samen naar antwoorden of oplossingen.

ps: in bijlage een kleine inkijk in het kampterrein van 2020. Wij zijn even gaan kijken en de boer zal ons met plezier op 1,5 meter ontvangen!  

Het is een stevige opdracht, maar we zijn paraat. We hebben al onze leden enorm gemist!

Veel groetjes,

De leiding

Klik hier voor een routebeschrijving naar de kampplaats