rakkersblad november

Beste Bergrakkers,

Een nieuwe maand, een nieuw rakkersblad!

– Het weekend van 9-11 november gaan we met de leiding zelf op weekend. Vergeet zeker niet dat het dan geen scouts is!

– Op vrijdag 16 november organiseren we onze jaarlijkse quiz in de Manege. Inschrijven kan via deze link: Quiz

– Zaterdag 24 november is het Christus Koning! We verzamelen om 10u op het Rakkersveld, ouders zijn welkom vanaf 17u25 in de Sint-Germanuskerk en om 18u15 sluiten we daar af. Vergeet zeker geen lunchpakket en warme kleren aan te doen!!

– Op 30 november gaan de grote takken discoschaatsen! Vertrek: 18u30 – Station Tienen / Ophalen : 21u45 – Schaatsbaan. Neem 9€ en je disco-outfit mee!

Aangezien het buiten kouder wordt vragen we aan iedereen om warme kleren en een regenjas aan te doen!

Hopelijk zijn jullie er klaar voor!

Veel leesplezier,

Groetjes,

De leiding

Rakkersblad november

Rakkersblad oktober

Hallo rakkers,

Een nieuwe maand, een nieuw rakkersblad!

Oktober is een maand vol activiteiten! De welpen vertrekken als eerste op weekend (12-14/10), en het weekend erna zijn het de kapoenen en de jonggivers. Tenslotte zijn de givers aan de beurt van 27 tot 28/10 (zaterdagochtend tot zondagochtend).

Het weekend van 9-11 november gaan we met de leiding zelf op weekend. Vergeet zeker niet dat het dan geen scouts is!

In november is er ook weer de bergrakkers quiz! Deze gaat door op vrijdag 16 november 2018 in de Manege. Inschrijven kan nog steeds via deze link: https://bergrakkers.be/quiz/ . Er is voor iedereen een prijs. Zeker meedoen dus!

Hopelijk zijn jullie er klaar voor!

Veel leesplezier,

Groetjes,

De leiding

rakkersblad oktober 2018

De nieuwe leiding is bekend!

Hey Bergrakkers,

Kon je er op de openingsvergadering niet bij zijn? Niet erg! Ga snel kijken op leiderspagina en kom te weten wie jouw nieuwe leiding is. Tot op de volgende vergadering??

Groetjes,
De nieuwe leiding

We zijn terug!

Hey Bergrakkers,

Hebben jullie zin in een nieuwe scoutsjaar? Wij ook! En omdat wij er heel veel zin in hebben, hebben we al hard gewerkt!
Maar wat is de leiding hun eerste job als het scoutsjaar bijna begint? Een opruim… Ja, onze lokalen zijn nu helemaal proper en klaar om op zaterdag 22 september een hoop blije Bergrakkers te verwelkomen!
Dan als tweede hebben we het eerste Rakkersblad van het jaar geschreven!

Op zaterdag 22 september is er dus de grote openingsvergadering! Die begint om 14u voor de kinderen, ouders zijn vanaf 17u welkom, en het eindigt om 18u. Daarna is er een kleine receptie waar de leiding en de groepsploeg uw vragen kan beantwoorden.
Degenen die nieuw zijn op de scouts en zij die overgaan naar een andere tak doen best oude kleren aan en nemen best reservekledij mee!

Dit jaar bij de Bergrakkers hebben we beslist om alles digitaal te doen. Inschrijven of herinschrijven gebeurt dus ook zo! Op deze manier gebruiken we veel minder papier en heeft de leiding altijd en overal toegang tot de gegevens en medische fiches van de kinderen. Informatie over de inschrijving is in het Rakkersblad te vinden, na het programmaoverzicht of onder het tabblad ‘(her)inschrijvingen’.

Net zoals vorig jaar zouden wij willen vragen om niet tot op het Rakkersveld te rijden met de auto om kinderen af te zetten of op te halen. De Torsinweg in nogal smal en kan gemakkelijk geblokkeerd worden. Er is een ruime parking aan de Lidl en aan de Paterskerk vanwaar je gemakkelijk met de kinderen naar het Rakkersveld kan wandelen. Met de fiets kan je natuurlijk nog steeds tot boven rijden.

Ook zoals vorig jaar gaat de leiding van de kleine takken een aanwezigheidslijst maken. Als we te veel inschrijvingen krijgen voor het kamp krijgen de kinderen die het meest gekomen zijn voorrang. Wie vragen heeft kan op elk moment de leiding en groepsploeg contacteren via de contactpagina.

Veel leesplezier en tot op de openingsvergadering!

Groetjes,

De leiding!

Rakkersblad september
(Her)inschrijvingen