Rakkersblad mei 2019

Beste Bergrakker en ouders,

 

Wat vliegt de tijd toch voorbij?!! De aprilse grillen laten we achter ons en het is al tijd voor de maand waarin elke vogel een ei legt! Ook wilt dat zeggen dat het scoutsjaar bijna op zijn einde loopt

April bracht ons niet enkel veel paaseieren op frisco disco, maar ook dirty disco was een succes! De givers hielden de vestiaire open ter voordele van hun kamp. De jongi’s gingen op trainingsweekend en zijn helemaal klaargestoomd voor het groot kamp. Maar vooraleer we over kamp praten, wat heeft die laatste maand nog voor jullie in petto?

Kapoenen: tweedejaars weekend op 4-5 mei
Welpen: derdejaars weekend op 3-4 mei
Jongi’s: derdejaarsweekend op 3-4 mei, de eerste- en tweedejaars jonggivers zijn welkom op 4 mei van 14-17u
Givers: leefweek van 6-10 mei + SOLL-weekend 10-12 mei

We sluiten de maand af met de Bergrakkers Family Day, waar niet enkel uw kroost, maar ook u, beter bekend als de term “ouders” ZEEEEER WELKOM zijn. Hier kunnen jullie een keertje proeven van wat jullie kinderen eigenlijk zoal uitsteken op zo ne typische zaterdagnamiddag. We boksen een heel spel in elkaar en na afloop van het spel kan er nagenoten worden met een hapje en een drankje aangeboden door de givers. Wij hopen jullie daar talrijk te mogen ontvangen.

Daarna gaat de leiding er even tussenuit om zich in een kasteel van boeken te verschuilen. Maar op 29 juni zijn we terug met een ALLERLAATSTE vergadering voor kamp!! Meer info over deze activiteiten lees je in het rakkersblad in bijlage! Meer over kamp lees je in het kampboekje dat uitkomt eind mei.

Groetjes,

De leidingsploeg

 

Rakkersblad mei

Rakkersblad april

Beste bergrakkers,

Een nieuwe maand, een nieuw Rakkersblad!

Eerst en vooral; bedankt aan iedereen die mee de 70ste verjaardag van de Bergrakkers heeft gevierd! Het was een topweekend, we zijn er heel blij mee en we hopen dat jullie ook plezier hebben gehad!

In april gaan de jonggivers op trainingsweekend. Dat is een mini-kamp waar ze leren koken, vuur maken, sjorren en nog veel meer! Je kan je kind inschrijven door het strookje (die vind je achteraan in het Rakkersblad) in te vullen en aan de leiding geven voor vrijdag 5 april!

Op 20 april is het ook Frisco Disco en Dirty Disco!
De kinderen zijn allemaal welkom van 17:00 tot 19:00 in de Manege voor de kinderfuif! Kom zeker verkleed!!
Om 21:00 begint onze gewone fuif! Het wordt zeker heel leuk en we hopen jullie daar allemaal te zien!

Veel leesplezier,

Groetjes,

De leiding
Rakkersblad_april

Rakkersblad maart

Beste ouders,

Een nieuwe maand, een nieuwe Rakkersblad!

We willen eerst en vooral iedereen: leden, leiding en fourage bedanken om zo massaal mee te gaan op groepsweekend! Enkele weken later hebben we dan onze buikjes goed vol kunnen eten op de restaurantdagen. Bedankt aan alle bezoekers, maar ook aan alle helpende handen een dikke merci!

We hebben van deze prachtige en zonnige maand van februari goed kunnen genieten, nu op naar maart!

Maart is een volle maand voor de Bergrakkers dit jaar:
– Carnaval: 2 maart
– 70 jaar Bergrakkers (zie tabblad ’70 jaar Bergrakkers’): 15/16/17 maart
– Zwemmen voor de kleine takken: 23 maart
– Erikatocht Givers: 29 t.e.m. 31 maart

We hebben er alvast zin in!!!

Groetjes,

De leiding

MAART2019

rakkersblad februari

Beste ouders,

Na een lange maand vol examens is de leiding eindelijk volledig terug. Het is dus tijd voor het Rakkersblad van februari!

Eerst en vooral willen we graag de oudleiding, derdejaars givers en andere vervangleiding bedanken voor hun hulp!

In februari hebben we 2 belangrijke weekends:

– 8, 9 en 10 februari vertrekken we allemaal samen op GROEPSWEEKEND! Hoe leuk? (Zie groepsnieuws voor meer info) Iedereen kan zich tot en met 3 februari 2019 inschrijven. Het inschrijvingsstrookje staat achteraan in het Rakkersblad.

 

– 23 en 24 februari zijn het de RESTAURANTDAGEN! Schrijf je zeker in via deze link :https://bergrakkers.be/restaurantdagen/ ! Het is een heel leuke (en lekkere 😉 ) manier om de scouts te steunen!

 

Nog een paar mededelingen :

– Vergeet je kind geen warme en waterdichte kleren/schoenen mee te geven om naar de scouts te komen! Het wordt snel heel koud en nat.

– Op de website staat een kalender met alle belangrijke data en evenementen (zoals kampen, weekends, …) https://bergrakkers.be/kalender/

– Vergeet niet dat we het weekend van 15/16/17 maart speciale evenementen organiseren voor de 70ste verjaardag van de Bergrakkers! Info volgt.

 

Februari is een korte maand maar het wordt zeker een van de leukste!

 

Groetjes,

De leiding

 

rakkersblad februari