(Her)inschrijvingen

Gebeten door de scoutsmicrobe? Je kan je heel het jaar door inschrijven!

Hieronder vindt u alle informatie over (her)inschrijvingen! 

HOEVEEL BEDRAAGT ONS INSCHRIJVINGSGELD (2019 – 2020)?
 • 32 euro voor de verzekering van uw kind door Scouts en Gidsen Vlaanderen
 • 10 euro voor de vieruurtjes

Sluit je na 1 maart aan, dan halveren de prijzen!

Inschrijven

INSCHRIJVEN ALS NIEUW LID
 1. Nieuwe leden moeten zich inschrijven door naar de volgende website te gaan : https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=B2502G.
 2. Wanneer u deze stappen hebt doorlopen en het ingevulde formulier hebt verzonden, stort u nog het lidgeld naar de rekening van Scouts Bergrakkers.
  Betalen doet u door €42 (per kind) te storten op onze bankrekening: BE97 7340 3291 6149 op naam van Scouts & Gidsen Bergrakkers, Torsinweg 12, 3300 Tienen. Gelieve bij de overschrijving als mededeling “INSCHRIJVING + NAAM/NAMEN KIND(EREN)” te noteren.
 3. Wanneer uw kind met succes is ingeschreven, ontvangt u een mailtje van ons met het lidnummer van uw kind(eren). Dit lidnummer heeft u nodig voor een account te kunnen aanmaken op : www.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadministratie.
  Dit account hebt u nodig voor de gegevens van uw kind up-to-date te houden. Vanaf het moment dat u via mail het lidnummer heeft ontvangen van ons, kan u aan de slag gaan met het stappenplan van groepsadministratie.
  /!\ Voor de veiligheid van uw kind is het ook belangrijk dat zijn/haar medische gegevens op een correcte manier ingevuld zijn in het systeem van groepsadministratie. Als iets tijdens het jaar verandert kan u dit dan nog altijd aanpassen (zie stappenplan van groepsadministratie).
 4. Als u alle vorige stappen heeft doorlopen gaat u verder met pdf van het stappenplan: Stappenplan-groepsadmin-pdf
HERINSCHRIJVEN

Was uw kind al ingeschreven bij de scouts en wilt u uw kind opnieuw inschrijven voor het volgend scoutsjaar?

 1. Dan kunt u dit doen door het lidgeld te storten naar de rekening van Scouts Bergrakkers. . Betalen doet u door €42 (per kind) te storten op onze bankrekening: BE97 7340 3291 6149 op naam van Scouts & Gidsen Bergrakkers, Torsinweg 12, 3300 Tienen. Gelieve bij de overschrijving als mededeling “INSCHRIJVING + NAAM/NAMEN KIND(EREN)” te noteren.
 2. Normaal gezien hebt u vorig jaar een account op www.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadministratie aangemaakt, als dit het geval is, kan u gewoon inloggen en vanaf stap 6 uit het stappenplan van groepsadministratie (zie volgende link) starten met de gegevens van uw kind te checken of deze nog in orde zijn. Indien u dit nog niet hebt gedaan, volgt u best het stappenplan van groepsadministratie. We vragen aan alle ouders om de gegevens en medische fiches liefst voor zondag 11 oktober 2020 te checken !
  /!\ Voor de veiligheid van uw kind is het ook belangrijk dat zijn/haar medische gegevens op een correcte manier ingevuld zijn in het systeem van groepsadministratie. Als iets tijdens het jaar verandert kan u dit dan nog altijd aanpassen (zie stappenplan van groepsadministratie)
 3. Als u alle vorige stappen heeft doorlopen gaat u verder met pdf van het stappenplan: Stappenplan-groepsadmin-pdf
WAT ALS DIT INSCHRIJVINGSGELD EEN PROBLEEM VORMT?

Omdat geld niet mag beletten dat kinderen naar de scouts komen, kunnen we via Scouts en Gidsen Vlaanderen ons lidgeld
verlagen als het een probleem moest vormen. Aarzel niet om iemand van de leiding of groepsleiding in vertrouwen te nemen om erover te praten! Ook de stad Tienen biedt ondersteuning. Indien nodig kunnen zij ook tussenkomen bij het lidgeld. Deze tussenkomst bedraagt 50% van het lidgeld voor het eerste kind, vanaf het tweede kind is dit 70%. Bovendien komen zij ook tussen bij kampen: ook hier geldt 50% voor het eerste kind en 70% vanaf het tweede kind. Hier staat wel een maximum op van 100 euro per jaar per kind. Spreek ons er zeker over aan! Vele ziekenfondsen betalen bovendien op de één of andere manier lidgeld of kampgeld terug. Voor de provincie Vlaams-Brabant vindt u hieronder een overzicht van de verschillende ziekenfondsen en hun terugbetalingen:

© Bergrakkers | 2020 – 2021 | made by Vic Parreyn | groepsploeg@bergrakkers.be