Verzekering

Ondanks alle voorzorgen van de leiding om een spel veilig te laten verlopen, is het onvermijdbaar: af en toe kan een ongeluk(je) gebeuren. Gelukkig ben je dankzij het inschrijvingsgeld goed verzekerd. Hieronder proberen we uit te leggen wat er juist moet gebeuren na een ongeval.

  1. Wanneer je naar de dokter gaat, moet je het doktersattest meenemen en laten invullen. Uiteraard nemen we dit als leiding ook mee naar de dokter of het ziekenhuis. Vergeet er zeker niet naar te vragen als de leiding naar de dokter of het ziekenhuis geweest is.
  2. Vul het aangifteformulier in. Doe dit bij voorkeur samen met een leider of leidster die toezicht hield tijdens de activiteit. De laatste bladzijde is een kopie van het doktersattest.
  3. Stuur het aangifteformulier op naar Ethias. Het adres staat rechtsbovenaan op de eerste bladzijde van het aangifteformulier.
  4. Bewaar alle rekeningen: van de dokter, van het ziekenhuis, van de apotheker, … Je moet altijd eerst het ziekenfonds hun deel laten terugbetalen.
  5. Ethias zal je een dossiernummer doorsturen. Van zodra je dit ontvangen hebt, kan je je rekeningen naar Ethias sturen met vermelding van het dossiernummer. Wat handig is, is een klein overzichtje mee te sturen met wat het ziekenfonds terugbetaald heeft en wat Ethias nog moet terugbetalen. Uiteraard moet je alle uitgaven kunnen staven met rekeningen.