Scouting op maat

De kosten van scouting (lidgeld, uniform, weekends, kampen, etc.) zijn niet altijd even haalbaar voor elke ouder. Hiervoor is ‘Scouting op maat’ opgericht.
Dit is een fonds, opgericht vanuit de nationale leiding, dat tegemoetkomt aan de kosten van de scouting. Dit is voor wie er financieel minder ademruimte is.
Hier vindt u de link naar de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Tussenkomst in het lidgeld

Omdat scouts ten alle tijden betaalbaar moet zijn voor iedereen zijn er een tal van tussenkomst mogelijkheden die iedereen kan raadplegen!

Scouts en Gidsen Vlaanderen biedt hier ondersteuning in, spreek dus gerust iemand van de leiding aan en we zullen samen een oplossing vinden! De tussenkomst bedraagt 50% van het lidgeld voor het eerste kind, vanaf het tweede kind is dit 70%.
Bovendien komen zij ook tussen bij kampen: ook hier geldt 50% voor het eerste kind en 70% vanaf het tweede kind. Hier staat wel een maximum op van 100 euro per jaar per kind.

Vele ziekenfondsen betalen bovendien lidgeld of kampgeld terug. Voor de provincie Vlaams-Brabant vindt u hieronder een overzicht van:

  • Socialistische Mutualiteit: Geen tegemoetkomingen
  • Liberale Mutualiteit: Vlaams Gewest/provincie Brabant: kampen in juli en augustus, €2 à €2,50/overnachting, max €20 à €25/jaar, 5-18 jaar. Meer informatie erover vind je hier!
  • Christelijke Mutualiteit: regio Leuven/Sint-Michielsbond: lid- of kampgeld max. €15/jaar t.e.m. 24 jaar. Meer info vind je hier!
  • Vlaams Neutraal Ziekenfonds: kampgeld, max. €30/jaar, t.e.m. 18 jaar. Meer info vind je hier!
  • Onafhankelijk Ziekenfonds: kampgeld, €5/dag, max. €100/jaar. Meer info vind je hier!