Uniform en scoutsshop

UNIFORM&SCOUTSSHOP

Be proud to be a scout!

Wat heb je nodig voor een perfect uniform?

Door het dragen van het scoutsuniform toon je dat je lid bent van ‘ Scouts en Gidsen Vlaanderen’ en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het is dus belangrijk dat dit uniform steeds in orde is! Meisjes en jongens van de alle takken dragen hetzelfde uniform: een beige hemd in stevig, natuurlijk katoen en een das. Kawellen moeten naast het beige hemd ook een welpenpet dragen. Hieronder kan je zien hoe de kentekens op het hemd opgenaaid dienen te worden.

De kentekens die op een uniform genaaid moeten zijn, zijn de
volgende:

  1. Takkenteken
  2. Groepslintje
  3. Jaarkenteken
  4. Das Boven 5: groepsschildje(staat niet op afbeelding)
  5. Vlaamse Leeuw of Vlaams-Brabant
  6. Internationaal scoutskenteken
  7. Lintje België-Europa
  8. Beloftekenteken

Oude jaarkentekens en badges van scoutsactiviteiten mogen op de achterkant opgenaaid worden. Patrouillelinten worden bevestigd
aan de schouderbandjes. Alle andere franjes zijn uit den boze!

Scoutsshop

OPGELET DIT JAAR WERKEN WE MET EEN ONLINE SCOUTSSHOP
De eerste weken van het scoutsjaar kan u onze eigen Scoutsshop terugvinden in het jongverkennerlokaal. Hier krijgt u dan de mogelijkheid om scoutshemden,kentekens en welpenpetten te bestellen. Wij gaan deze dan voor u halen in de Scoutsshop te Leuven en bezorgen u deze zo snel mogelijk. Wij hebben ook een tweedehandsshop. Oude hemden zijn daar te verkrijgen voor de helft van de prijs. Indien u zelf nog oude hemden hebt, mag u deze altijd terug binnenbrengen. Indien ze in goede staat zijn, kunnen we u daar nog wat geld voor teruggeven. Dassen, Bergrakker-T-shirts en kentekens kan u het hele jaar door bij ons bekomen. Op de openingsvergadering zullen er pasmaten aanwezig zijn. Op die manier kunnen hemden en petten gepast worden en kan u een perfect passend uniform samenstellen!

Wenst u nog meer informatie over de Scoutsshop van Scouts en Gidsen Vlaanderen, dan kan u altijd eens een kijkje gaan nemen op de site www.hopper.be of u kan uiteraard ook een bezoekje brengen aan 1 van de vele filialen van Hopper in Vlaanderen. Zij hebben alles wat uw kleine spruit nodig heeft om een echte scout te worden! Op onderstaande foto vindt u de contactgegevens en openingsuren van het Hopperfiliaal in Leuven: